Je wrijft en plukt je te pletter, maar die lastige pluisjes krijg je nooit allemaal van je trui. En op dat ene donkere exemplaar zie je ze natuurlijk nog duidelijker, grrr. Stop met foeteren, want er bestaat een manier om ze weg te krijgen.
Oplossen
Plakband heb je in huis, toch? Wind een stuk met de kleefzijde naar buiten rond je drie middelste vingers. Je hebt de pluisjes zo mee. En euh … er is ook nog altijd de kledingroller. Je kan ze je ook met een gewoon scheermesje (pas op dat je je niet snijdt) afscheren. Trek de stof strak, bijvoorbeeld over de strijkplank, en scheren maar.
Voorkomen
Is je trui gemaakt van wol, acryl, polyester of viscose? Dan is ie spijtig genoeg extra gevoelig voor pluisjes. De wasvoorschriften volgen is dus heel belangrijk. En het kledingstuk binnenstebuiten draaien als je het wast, kan ook helpen. Dan wordt immers enkel de buitenkant blootgesteld aan wrijving – en kans op pluisjes. Een afrader: samen wassen met kledij met knopen of ritsen. Doe je dat toch, stop je trui dan in een waszak.
Liever geen droogkast
Truien die de neiging hebben om te gaan pluizen, zijn geen fan van de droogkast. Ook daar dreigt wrijving namelijk. Laten drogen in de buitenlucht is een veel beter idee.
Tip: haal extra uit je kledingroller
… want hij kán meer dan enkel de pluisjes van je kleren halen.
- De handtas. Ze herbergt vaak een heleboel andere dingen naast je portefeuille en sleutelbos. Spijtig genoeg vind je er na een tijdje ook wel kruimels, kleine stukjes papier en andere stofjes in terug. Haal de roller erbij en de binnenkant je handtas is weer als nieuw.
- Je hebt je net ontplofte huis na een feestje bijna proper gekregen, op die lastige confettivlokjes na. Verspreid over je hele vloer. Gewoon even rollen en weg zijn ze.
- Een lampenkap is vaak behoorlijk delicaat en moeilijk stofvrij te krijgen. Ook hier komt de kledingroller als geroepen.
- Een glas uit je handen geglipt? De kleinste, bijna onzichtbare glasschilfers op de grond krijg je weg met de roller.